در صنعت تصفیه آب و بسیاری از دیگر صنایع که نیاز به تزریق مواد شیمیائی (البته در حالت مایع) با مقدار دقیق و کنترل شده میباشد، از پمپهای تزریق (Dosing Pump) یا میترینگ پمپ (Metering Pump) استفاده میگردد. این پمپها در انواع و ظرفیتهای مختلف تولید شده و مهمترین ویژگی برای انتخاب آنها “حجم تزریق در واحد زمان” و “حداکثر فشار تزریق” است. بعنوان مثال 6 l/h @ 8 bar به معنای حجم تزریق 6 لیتر در ساعت در فشار 8 بار است.
دوزینگ پمپ ها هم در مدلهای معمولی و هم در مدلهای کنترل شونده تولید میشوند. در نوع معمول فقط حجم تزریق تنظیم میگردد و در مدلهای کنترل شونده توسط اتصال پروب (Probe) به دستگاه، پارامتر شیمیائی مورد نظر (نظیر PH یا Redox) سنجیده شده و حجم تزریق بر مبنای آن تنظیم میشود به نحوی که بعد از محل تزریق پارامتر شیمیائی مورد نظر به میزان دلخواه میگردد. البته مدلهایی از پمپهای تزریق نیز وجود دارد که توسط سیگنال کنترلی از یک واحد فرمان دهنده نظیر دستگاه آنالایزر یا PLC دریافت کرده و بر اساس آن سیگنال، تزریق را انجام میدهد.
مکانیزم عملکرد پمپهای تزریق انواع مختلفی دارد که رایجترین آنها سلونوئیدی یا الکترومغناطیسی بوده و برخی از آنها توسط موتور الکتریکی و پیستون (Motor Driven) عمل میکنند. نوع سلونوئیدی در ظرفیتهای پائینتر بوده، لذا مصرف برق کمتر و قیمت نازلتری دارند. ضمنا بعلت سادگی مکانیزم عملکردشان هم نگهداری کمتری نیاز دارند و هم احتمال خرابی آنها کمتر است. در اینگونه از پمپها معمولا دیافراگم متصل به سلونوئید بوده و با هر پالس اعمال شده به سلونوئید، یک تزریق انجام میپذیرد. با کنترل تعداد پالسها، حجم تزریق تنظیم میگردد.
جنس Head پمپهای تزریق معمولا PP بوده اما مدلهائی با جنس PVDF نیز قابل ارائه میباشد که در مقابل سیالات خورنده، مقاومت بالاتری دارد.